20 Ocak 2011 Perşembe

Efes-Siena


McCalebb'in yokluğu efes için bulunmaz bir fırsattı ama Kerem'in hastalığı nedeniyle bu fırsattan yeterince yararlanılamadı. Efes daha farklı kazanmalıydı. Ama bu güce sahip değil. sorun çok fazla ve hepsini analiz etmek pek de kolay değil.


Takıma bakıyoruz: Vujcic, Nachbar, Rakocevic, Thornton, Wisnievski gibi oyuncular var. Hiçbirisi kendisinden beklenen düzeyde bir oyun sergileyemiyor. En azından sorunun Ataman'da olmadığını görüdük. Bir ölü toprağı var ve onu kaldırmak mümkün olmuyor.


Neyse bu konu çok uzar. Temel bir noktanın altını çizelim yeter. Maçta toplam 118 sayı atıldı. Bunu söyledikten sonra Efes'in savunmasını eleştirmek ne kadar mantıklı gelir size bilemem. Efes'in pota altı savunması çok ciddi alarm veriyor. bunu anlamak için rakovic'in istatistiklerine bakmak yeterli. Rakovic 8 sayı ortalaması ile oynarken dün 16 sayı kaydetti. sadece sayı değil. Euroleague'de oyuncuların kariyerlerinin en yüksek derecelerini 9 başlık altında topluyorlar. sayı, ribaunt, etkinlik vd. Söz konusu 9 başlıktan 6 tanesini Efes'e karşı gerçekleştirdi. rakovic çok yönlü bir oyuncu değil. Fizikman kuvvetli ama EL'in dominant uzunlarından birisi olmadığı gibi gelecekte de önemli bir oyucnu olmayacak. Şu an zaten 27 yaşlarında olmalı.


Siena'yı yenmek çok güzel. Ama fark yeterli değil. Umalım önümüzdeki haftalarda daha iyi sonuçlar alabiliriz.

Hiç yorum yok: