4 Eylül 2009 Cuma

NTVSPOR: HEDO_ÖMER VE BARBAROS AKKAŞ



Ömer, Hidayet ve Barbaros Akkaş ntvspora konuk oldular. İzleyemeyenler için link burada. İzlemeye değmeyeceğini ben yine de belirteyim. Önemli olan tek bir cümle vardı. Ömer hedefi biraz daha küçülttü. Hedef ilk sekiz olmuş. Aynı ömer, 2 eylül de, yani daha iki gün önce madalyadan söz ediyordu. İnanmayanlar için linki burada.

Hedefler, başarı kriterleri konusunda milli takımın her bir parçası; malzemecisinden, oyuncusuna, teknik direktörden, masörüne kadar herkes bir şeyler söylüyor. O kadar farklı hedefler çizildi ki Ömer bile hedefin ne olduğunu karıştırdı. Yalnız milli takıma ilişkin takımın içinden (oyuncu, yönetici, idareci) gelen açıklamalara bakarsak, kılıf arandığını söylemek mümkün. Sanırım herkes aynı endişeyi paylaşıyoruz. Takımın Efes Cup’taki performansı ilerisi için hiç ibr ışık vermedi.

Kılıf denmişken, kerem’in dopingi bana öyle geliyor ki milli takım teknik heyetini üzmek bir kenara ziyadesiyle memnun etti. 2009 da yaşanacak bir başarısızlık Kerem’in dopingine bağlanacak gibi. Herkes kerem’in eksikliğiden bahsedip duruyor. Yok artık lebron James demek düşüyor bize.

Efes Cup’da alınan kötü sonuçlardan da ders alınmaktan uzak olduğunu belirtmek isterim. Hırvatistan’ı hafife aldık demişti Tanjevic, Ömer ise Almanya’yı hafife aldık dedi. Nasıl olduysa İngiltere’yi hafife almadık da bir galibiyet çıkarttık.

Bir de Tanjevic her oyuncuya şans verdiği için efes cup’da başarısız olduk argümanı var milli takım oyuncumuz Ömer’in. “Rotasyonlar denendi” diye ekledi Barbaros Akkaş. Sanki diğer takımların koçları hiçbirşey denemediler. Bir tek biz denedik. Kaldı ki Avrupa şampiyonasında 5-6 kişilik rotasyon kullanmayacak Tanjevic. Yine aynı rotasyonlar ve benzer süreler oynanacak. Kabak hala milli takımda ne işi olduğunu anlamadığım çocuğa patlatılıyor. Ömer’şn bir alman bir Türk hakem olması kötüydü gibisinden yaptığı açıklamada ayrı komikti. Kılıf yaratma konusunda başarılı olduğumuz kadar aslında kendimizi basketbola verebilsek belki de daha başarılı olabiliriz.

Dodo’nun dünkü açıklamalarına bakarsak, zaten 2009 bir “prova”. Bir anlamda hazırlık turnuvası. Eksiklerimizi görüp 2010’a hazırlanmamızı sağlayacak bir turnuva. Bu nedenle de başarısızlık zaten sorun edilmemeli ve kılıf aranmamalı. Yoksa yanılıyor muyum?

1 yorum:

agopist dedi ki...

Hala 2009 prova denil miyor mu.. ifrit oluyorum, etlerini lime lime edesim geliyor. Son 5 senemiz hiç edildi. Eğer burda başarısız olur 2010'da şampiyon olursak kimse hakettiğimiz saygıyı göstermez. 2001'de olduğu gibi tesadüfi ve ev sahibi olmamızdan kaynaklanan bir başarı olduğu söylenir.