29 Aralık 2009 Salı

İSTEMEZÜK

Fenerbahçe maçından sonra kötü yönetimi nedeniyle Mehmet Keseratarı istemiyormuş Beşiktaşlı yöneticiler. Bu yazıda ne takım isimleri ne de hakem isim(ler)i önemli. Önce açıklamalarda hak verdiğim tek bir şeyi belirteyim. Bence de Rasim'e teknik faul çalınabilirdi. Ancak özellikle basketbol maçlarında hakemlerin çaldıkları ya da çalmadıkları düdükleri tartışmanın ben ayrarı olmadığına inanırım. zor zanaatir hakemlik. Basketbol sürekli hızlanıyor, pozisyonaları hakemin iyi süzmesi tek başına yetmiyor aynı zamanda çabuk da karar verebilmesi gerekiyor. oyuncuların, taraftarların ve koçların itirazlarını da düşününce bu işin kolay olmadığını söylemek mümkün. ama hakemi eleştirmek dünyanın ne kolay işi. maçı videodan seyredip hakemin onlarca hatasını yakalamak mümkün. yenilginin acısıyla hekem böyle olmasaydı ya da lisansı yetiştirilemeyen oyuncumuz olsaydı biz rakibi dağıtırdık gibisinden açıklamalar yap. BJK'li yöneticinin bu sözleri kendi içinde de çelişiyor. Oyuncunun lisansı yetişseydi ve bu hakem yönetimi olsa rakibi parçalayabiliceksen neden kadroyu zamanında oluşturamadın diye sorarlar adama? Daha sorulacak çok şey var ama bu sıralar da uzun yazasım yok.
Kimse kusura bakmasın maçı BJK hakem nedneiyle kaybetmedi. 40'lık Mrsic'i tutamayınca kaybetmek kaçınılmaz oldu. Fenerbahçenin de eksikleri var. Bahane gerekiyorsa Fenerbahçenin de benzer hatta daha ciddi bahaneleri var.
Varsayımlara geçeyim. varsayalım bu maçı hakem sayesinde Fenerbahçe kazandı. Açıklamalarda yüzde yüz haklı olunsun. Keseratar bundan sonra BJK maçlarına verilmeyecek mi? Hakem atamalarından sorumlu olan zat-ı muhtemeremin 3 aydır Amerikada olması atamaları imkansız mı kılıyor. Günümüz iletişim araçlarındaki gelişmeler; bu atamalar için insanların yan yana olmasını gerektirmeyecek kadar büyük. boş laf bunlar. yenilgiye kılıf aramak, dışsal sebepleri ön plana çıkararak taraftar nezninde kendi suçunu ört bas etmek.
Hakem hataları olacak. bazen bilinçli olarak da hata(lar) yapılacak. işte o zaman; kendi lehine hata yapılan yönetici-idareci: "biz lehimize yapılan bu hatayı kabul etmiyoruz, maçı tekrardan oynamak istiyoruz" sözlerini dillendiribildiği zaman, daha doğrusu bunu diyebilecek bir toplumsal bilinç ve kültüre sahip olduğumuz zaman gerçekten absketbol konuşabileceğiz...

Hiç yorum yok: