14 Mart 2010 Pazar

Galatasaray-Karşıyaka (Akdağ Doğru Yolda)

Karşıyaka'nın pota altındaki yabancılarından birisi olmaması Galatasaray için maçı kolaylaştırmış olsa da oynanan basketbol ve özellikle Akdağ'ın rotasyon tercihleri beni fazlasıyla memnun etti.
Akdağ takımın savunma potansiyeli en yüksek beşi ile sahada yer almayı tercih ediyor. bu bağlamda kısa rotasyonunda Caner ciddi süreler almaya başladı. Jasaitis vw Caner gibi kısa forvet oynayan iki oyuncu ile sahada yer almak ise ribaunt konusunda takımın başının fazlaca ağrımamasını kolaylaştırıyor. bunun yanı sıra oyun kurucu olarak ise Evren'i kullanan Akdağ bence çok olumlu bir ilk beş oluşturdu. Özellikle D-wash girince onun savunma zaafından dolayı gelebilecek penetrelere ise pota altında blok tehdidi olan Fatih'i alması ayrı bir rotasyon artısı Akdağ için. dikkat ettiyseniz, ne zaman D-wash giriyorsa o zaman Fatih'te oyuna giriyor.
Rakip alan savunması yaptığında ise Murat Kaya'ya köşeden boş şut buldurmaya yönelik bir oyun var. Oyun kurucu ortadan penetre edecekmiş gibihareket ediyor ve post'taki uzuna veriyor. o uzun ise dışarı ters taraftaki köşede soteye yatan Kaya'ya veriyor ve boş atış yakalanıyor.
Oyun içinde Akdağ'ın çizdiğini düşündüğüm çok fazla sayı izledim. Bu anlamda son dönemlerde koçun oyun üzerindeki etkisini en net gördüğüm maç oldu.
Buraya kadar olumlu noktaları yazdım. birazcık da sorunlardan abhsedelim. Malum; D-Wash saçmalama potansiyeli ile her an takımı yakacak bir görüntü sergiliyor. ilk yarıda periodun bitmesine 40 saniye kala oyuna girdi. ve 40 saniyede iki top kaybı yaptı. Evren 40 dakika oynayamayacağından ve D-wash'ın oyun kurucudan ziyade off-guard olarak daha verimli olmasından dolayı Can'ın hazır olması daha da önem kazanıyor. en azından savunmada yapacağı katkı ile takıma büyük fayda sağlayabilir.

Hiç yorum yok: