28 Temmuz 2010 Çarşamba

Lawrence Roberts Efes Pilsen'de

İsmi daha önce de gündeme gelmişti. Ama doğrusu pek ihtimal vermemiştim. Sıradan sayılabilecek bir oyuncu. Her şeyden yapan ama hepsinden biraz yapan bir oyuncu. Dışardan şutu var. Atletik değil. Hücumda çok etkili değil. Tercih edilme nedeni muhtemelen savunmada etkili olması, ribauntcu olması ve dışardan şutu olması. Bu açıdan baktığımızda aslında geçen sene efes'de gördüğümüz önemli bir açığı kapatabilir. Yani geçen sene pota altında takımın çok yumşak olması ve ribaunt zaaflarını düşündüğümüzde bu sorunları düzeltebilecek bir oyuncu. Wisnievski transferi de takımı sertleştirmeye yönelik bir hamleydi. Dolayısıyla daha sert bir efes izleyeceğimizi söyleyebiliriz.
Bu noktada garip bir durumdan bahsetmek belki yararlı olacaktır. Kerem'in döndüğünü düşündüğümüzde aslında Roberts gibi bir uzun mu yoksa daha skorer bir 4 numara mı sorusunu da sormak gerekiyor. Efes'in sertleşmesi konusunda takımı yönetenler ile aynı fikirdeyim. Ama daha sertleştirmeye çalışılan bir Efes'de Kaya neden tercih edilmedi? Soruyu şöyle de koyabiliriz. Roberts'ın Kaya'ya tercih edilme nedenini öğrenmek isterdim. Roberts çok blokcu, atletik bir oyuncu değil. Kaya'dan daha iyi bir şutör olduğunu söyleyebiliriz. ama hem yerli olması hem de savunmada daha etkili olması ile Kaya da benzer bir verimlilik verebilirdi. Mücadeleci oyuncuları severim. Pota altında arzu edilen sertliği ve ribaunt katkısını sağlarsa takıma yararlı olacağı düşüncesindeyim.
Ancak son tahlilde beklenilen düzeyde bir transfer olmadığını da belirtmek gerek. daha üst düzey bir uzun beklentisindeydim.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Efes' i Efes yapan yabancı oyuncular içerisinde, transfer olduğunda "üst düzey" gözüken kaç isim vardı?

Ahmet Arif Eren dedi ki...

Soru çok güzel. Cevap tabi ki hiç. Aynı konuyu Faruk'la da tartışmıştık. Raduljica transferi Efes'i efes yapan günlerdekine benzer bir transfer ama Roberts öyle mi?

Adsız dedi ki...

Benim görebildiğim kadarı ile; - Abdi İpekçi'de canlı da izledim - Roberts' ın vasat altı hiç bir özelliği yok. Ribaund, savunma, mücadele, takım oyunu konularında ise oldukça iyi.. Bu da iyi bir takım olabileceğimiz ihtimalini arttırıyor bence. Bu sebeple iyi bir transfer olarak bakıyorum.

Potansiyeli yüz birim olup da elli/altmış birim performans veren oyuncular yerine, potansiyeli seksen birim olan ama tamamını vermeye çalışan oyuncuların çoğunlukta olduğu bir takım izlemeyi tercih ederim.