12 Eylül 2010 Pazar

Kerem Tunceri


Kerem gençler seviyesindeyken attığı sayılar ile takımı sırtlayan ve gelecekte çok önemli bir oyun kurucu olması beklenen bir oyuncuydu. Hücum açısından baktığımızda kendisinden beklenenleri bir türlü veremedi. Gençlerde ikilik atışları çok etkiliydi. Zaman içinde üçlüğünü geliştirmedi. Penetre sonrasında potaya bakmaması ise en büyük handikapıydı. Beklenen hücum gücüne bir türlü ulaşamamıştı. Ama vazgeçilmezdi çünkü herhangi bir alternatif yoktu.


Yıl 2007. Avrupa basketbol şampiyonası öncesi milli takım aday kadrosu açıklanıyor. Oyun kurucular: ender, engin ve hakan demirel. Şaşırmamak elde değil. Çünkü çok iyi bir sezon geçiren Kerem Tunceri yok. Tanjevic'e soruluyor Kerem Tunceri neden yok diye? Yaşlı oyuncu. diyor Tanjevic 2010'da kadroda olacak kadar genç değil. (2007 kadrosunda Kerem'den yaşlı oyuncu vardı.) 2010'da "yaşlı" Kerem parkede. Şutu gğven vermeyen Kerem önce bir üçlük çakıyor. SOnra son 0.5 saniyede turnike atıyor. üçlükten önce de bir ters turnikesi vardı. Turnike atmaktansa pas vermeyi tercih eden, üçlüğü güven vermeyen Kerem, yaşlı olduğu için 2010'da kadroda olmayacak olan Kerem. Dev adamları devleştiriyor ve finale taşıyor. Kısa bir Tanjevic-Türkiye-Basketbol hikayesi. Tanjevic'e de dünya kupası finalini gösteriyor Kerem.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ve o kadar eleştirilen tanjevic bir anda kahraman oluyor, kurt hoca oluyor:D Kerem Tunçeri gibi oyuncuların kıymeti daha iyi anlaşılır umarım bir gün.
Elinize sağlık, güzel yazı.

Unknown dedi ki...

kerem, garip bir oyuncu aslında. 1 numara için çok iyi bir fiziği var. ki zaten bu fizik avantajını beşiktaş'ta oynarken iyi gördük. hatta beşiktaş derken kendisini orada buldu. yoksa kariyeri son derece kötüye doğru gidiyordu. dediğiniz gibi şutu güven vermiyor; çünkü kendisi güvenmiyor. bomboş pozisyonda pas veriyor. içeri girdiği anda topu potaya bırakacağı halde dışarıya dönüyor. sırbistan maçındaki, sanırım 10 sayısı, unutulacak cinsten değil tabii ki:)

yine de perdeleme istemeden topu taşıyabilen ender guardlardan birisi. işin kötü tarafı 18 yaşından beri kerem'i kesecek adam gibi oyuncunun çıkmaması düşündürücü.