5 Eylül 2010 Pazar

Korkunun Ecele Fayda Yok: Boğa'dan Öldürücü Darbe


Yunanistan bir kurnazlık yapmak istedi. İspanya'dan kaçmaya çalıştı ama korktuğu başına geldi. İspanyollar ile oynadılar ve elendiler. Spiker ve yorumcumuz maçın sonlarına doğru Yunanistan'ın dar rotasyonla oynamasının sıkıntı yaratacağını söylemişlerdi. Ben bu görüşe çok katılmıyorum. Bunun temel nedenlerinden birisi Yunanistan'ın görece fazla dinlenmiş olmasıydı. Yunanlı oyuncular antreman havasında çıktıkları Rusya maçında adeta dinlendiler. bu nedenle de bu maçta 30-35 dakikayı kaldırabilirlerdi ve doğrusu pek de bir yorgunluk alameti yoktu.


Sorun İspanyolların daha kuvvetli olmasıydı. Vazquez yıllardır gerek Barcelona'da ve gerekse milli takımda hak ettiği süreleri bulamıyor. Doğrusu herşeyi yapan bir oyuncu. Hücemda ribauntu karıştırması ve yaptığı hücum ribauntlar sayesinde İspanyollar bir dönem maça tutundular. Yunanistan arzu ettiği hücum sistemini oturttuğunda kenardan gelen Vazquez takımı diriltti. Spikerin maç boyu ikinci beş sahne aldı sözlerini hatırlayın. İkinci beşteki oyucnular bir bir çıkarken Vazquez sahada kalarak takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı.


Gasol ve Calderon'dan yoksun İspanya önemli güç kaybetmiş bir görüntü verdi. Rudy eski günlerinden uzak. (düfena oynamadı). Ricky ise ne yapması gerektiğini tam kavrayamamış bir görüntüdeydi. Bu oyunla turnuvada fazla yol katedemeyeceklerini düşünüyorum ama kenardan gerçekten iyi yönetilen bir takım. Bakalım izleyen maçlarda nasıl bri İspanya izleyeceğiz.


foto: common.vikimedia.org

Hiç yorum yok: