25 Ocak 2011 Salı

Galatasaray-Estudiantes


Rakip güçlü ama Jasen gibi önemli bir oyuncusundan yoksun. Galatasaray'da ise Tutku ve Caner yok. Maç sonrası Mahmudi: "sakatlıklıklar nedeniyle ritmimizden ve oyun sistemizden uzaklaştık. bu bizi kötü etkiledi. bu akşam kaybetme nedenimiz buydu" diyor. Caner galatasaray kısa rotasyonu açısından değerli bir oyuncu ancak onun eksikliğinin takımı bu kadar etkilmesi pek mümkün gözükmüyor. Asıl sorun Tutku'nun eksikliği. Daha da büyük sorun Mahmudi'nin oyun kurucu seçimleri. Solomon, Jenkins gibi oyuncularla Mahmudi'nin tarzı arasında bir uyumsuzluk var. Mahmudi önce savunma diyor. Solomon'u bir kenara bırakırsak bu tarz oyuncular savunmayı pek sevmiyorlar. Mahmudi hücumda takımı oynatacak ve doğru seçimler yapacak oyun kurucu istiyor. Bu tip oyuncular kendilerini tatmin etmeden takımı oynatan oyuncular değil. Şut seçimleri ise her durumda tartışılabilecek oyuncular. Popovic biraz Mahmudi'nin isteklerini karşılayabilecek bir oyuncuydu. Ama o da savunma da çok zayıf kaldığı için dikiş tutturamadı.


Jerry Johnson ve Rochestie'yi izlerken muhtemelen Galatasaray taraftarlarının aklına D-Wash gelmiş olmalı. D-Wash bunlardan bir iki gömlek daha iyi bir oyuncuydu.


Neyse Tutku'nun yokluğunu tarzı çok farklı olsa da Evren Büker doldururdu. bu sene Evren ilk kez oyun kurucu olarak denendi. Cem Akdağ geçen sene sıklıkla Evren'i oyun kurucu olarak oynatıyordu. Evren bence bir numarada daha başarılı.


Bu oyun kurucularla Galatasaray'ın işi çok zor. Umarım daha iyi organize olacakları bir yapıya doğru Mahmudi takımı yönlendirebilir.

Hiç yorum yok: