20 Ocak 2010 Çarşamba

Bir iyi Bir de Kötü haber: Oğuz Efes'de Mi? Sıradaki Gist mi?


Vatan gazetesi haberine göre Oğuz seneye Efes Pilsen forması giyecek. Fener'in kontrat teklifini kabul etmeyen Oğuz Savaş, seneye Efes'de oynayacakmış. Efes yıllar sonra Tamer'ini buldu diyebilir miyiz? Bence daha iyisini bile buldu. Oğuz geç de olsa doğru bir karar verdi ve Tanjevic zulmünden kurtuldu. Tanjevic zulmünden kurtulması doğru olsa da Efes'i seçmesi doğru mu? Bu konuda şüphelerim var. Bence Oğuz'un şu an için en önemli hedefi, kendini geliştirmek olmalı. EL'de oynayacak bir takımda yer almak onun adına ve gelişimi adına doğru bir tercihmiş gibi gözükse de Efes gibi bir takımda çok fazla süre almayabilir. Beşiktaş ya da Galatasaray gibi daha fazla süre alacağı bir takımda oynaması onun gelişimi için daha doğru bir hamle olabilirdi.
Efes açısından bakarsak ise yerli oyuncu kuralı ve kıtlığının yaşandığı günümüzde böylesi bir transfer çok değerlidir. Bu fizikteki oyunculardan Avrupa'da çok sayıda yok. Dolayısıyla Efes adına bence bu çok büyük transfer olur. Vatan'ın haberi doğru ise Efes çok önemli bir transfer'e imza atmıştır. Basketbolumuz adına hayırlı olamsını dileriz.


Kötü haber ise popovic'den sonra sıradaki oyuncu Gist'miş. 24 yaşında yeni mezun sayılır. Avrupa deneyimi neredeyse yok. Efes'in El'de oynamış bir oyuncu transfer edeceğini bekliyordum. Massey düşünülüyordu. Ama vazgeçilmiş. Umarım Gİst'den de vazgeçilir. vasat bir oyuncu görünümünde.


Bu arada popovic ligde de oynayacakmış ve San tiago takımda kalacakmış. Çanlar kimin için çalıyor acaba? nachbar? rako? shumpert? kasun? smith? thornton?

Hiç yorum yok: