28 Ocak 2010 Perşembe

Real Madrid - Efes


Efes'in top 16'da olması tamamen şansa dayalıydı ama top 16'da galibiyet için tek başına şans yeterli olmamakta. Çok klasikleşmiş bir değerlendirme olacak ama iç-dış dengesini tutturamazsınız galibiyet almanız çok zor. Real madrid yaptığı baskı ile Efes'i dışarından top kullanmaya zorladı.


Ataman'da madem beni dışarıya zorluyorsun ben de en iyi top çevirecek akdro ile sahada yer alacağım dedi ve bu nedenle de Ermal'ı neredeyse ikinci yarı boyunca sürekli sahada tuttu. Kaya'nın bu uzun rotasyonunda 18 dakikadan fazla oynaması gerekiyordu ama Ataman, Ermal'ı tercih etti. Neyse en azından daha düşük bir farkla maçı bitirmek mümkündü. onu bile yapamadı efes.


Sene başından beri buradan tekrar ve tekrar yazıdğım bir husus var. Kasun-kaya ikilisinin yan yana oynaması. Doğrusu bir istatistik yapılsa efes'in EL maçlarında kasun kaya ikilisinin birlikte oynadığı dönemlerde takımın skor olarak, büüyk bir farkla önde olduğunu görmek mümkün olabilir. Ataman'da bunu yavaş yavaş fark ediyor ama bir türlü hala tam olarak idrak edebilmiş değil.


Bu arada sene başında yaptığı transferlerin yanlış olduğunu Ataman dünkü maçta adeta tescilledi. Rako, 4 dakika nacnbar ise 0 dakika oynadı.


Efes zaten El sezonunda buralarda olmayı hak eden bir oyun sergilememişti. O yönde de devam edecek gibi.


popovic takıma alışında daha çok verim verecektir. En azından eldeki oyun kuruculardan hem savunma hem de hücum olarak daha iyi. takımı da onlardan daha iyi yönlendiriyor. Ancak dört numara eksikliği de ciddi bir sorun teşkil ediyor. Bakalım neler olacak?


Foto: haberaktuel.com'dan alınmıştır.


Hiç yorum yok: