14 Ocak 2010 Perşembe

Fenerbahçe Grup Sonuncusu


Maalesef EL'in en kötü grubunda bu takımı sonuncu yapmayı başardı Tanjevic. Dün, Efes'in Ve Telekom'un İspanyol desteği ile üst tura çıktıklarını yazmıştık. Telekom ve Efes kendi ipleirni kesme şansları yoktu ve dışardan bri gücün onlara yardım etmesi gerekiyordu. Fenerbahçe'nin üst tura çıkma şansı ise kendi elindeydi. ve bu şansı Fenerbahçe elinin tersiyle itiverdi. Zalgiris'in hiç deplasman galibiyeti yoktu. Hatta Zalgiris 70'li sayıları geçtiği maç da neredeyse yoktu. En çok sayıyı Fener'e atabildiler. Kaybettikleri maçta da kazandıkları maçta da EL'de bu sezon ulaşabildikleri en yüksek sayıya ulaştılar. Böylesi hedef bir maçta Fenerbahçe savunma yapamıyorsa bu takımın kimyasında büyük bir sorun var demektir.



Solomon'un gitmesi ve diğer oyucnuların mutsuzluğunu bir araya getirdiğimizde Fenerbahçe'den birşey beklemek belki de hayal idi.



Türk takımlarına baktığımızda isim bazında iyi, kaliteli oyucnulardan kurulu olduklarını görüyoruz. kağıt üstünde bizim takımlardan çok daha vasat ekipler, sıralamada üstümüzde yer alabildiler. Hele sıralamada Fenerbahçe'nin üstünde yer alan, asvel, zalgiris, cibona kadro olarak Fenerbahçenin yanından geçemez ama basketbol olarak, mücadele olarak sahaya daha fazla şey koyabiliyor. "bir musibet bin nasihattan iyidir" atasözü ise Tanjevic sayesinde geçerliliğini adeta yitirdi.



Tanjevic demişken, maç sonrası açıklamaları bile onun neden hala bu memlekette ekmek yiyebildiğini gösteriyor. Her şeye bir mazaret bulabiliyor.



Mirsat ilk kez oynadı, Ukic NBA'de fazla süre almamıştı. o da ilk kez oynadı. Rakip hep penetre etti. Bizi böyle yenmeyi düşünmüşler. Biz de oyunlarına geldik. Çok boş şut imkanı buldular. biz ise çok şut kaçırdık. Bla bla bla...



mümkün olsa da şu bizim üst düzey El takımlarımızı İspanya liginde bir sezon oynatsak. orta sıraları geçebilirler mi doğrusu merak ediyorum? her sene daha büyük bütçelerle daha kötü sonuçlar alıyoruz. Aziz Yıldırım ve ekibi dev bütçelere karşı Avrupa'da şampiyon olmak kolay değil ama 2010 gedefi EL'de şampiyonluktu. En aızndan finaldi, F4'dü. Ne oldu? Grup sonunculuğu. Zalgiris, Asveli Cibona'nın üçününü bütçesini toplasak Fenerbahçe'nin bütçesinin ancak yarısı eder. Bu rezilliğin hesabını veren çıkacak mı doğrusu merak ediyorum...

Hiç yorum yok: