8 Ocak 2010 Cuma

+5=14: Mantıksızlık


Bir yönetimin acizliğini görmek için yaptıklarına, kararlarına bakmak yeterlidir. İşte bu son (+5) puan kararı ile hukuksuzluk ve keyfiyetin zirvelerinde yaşıyoruz. Umarım bu, Demirel'in yolcu olmasını sağlayacak bir muhalefet yaratabilir.


Uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Ancak bu olaya ilişkin yazılarımızda Galatasaray klübünün ve profesyonel idarecilerinin böylesi bir olayı yapmalarının nedenlerinden birinin, doğrudan federasyonun geçmişte uyguladığı ve uygulayamadığı kişiliksiz yaptırımlar olduğunun altını çizmiştik.


Federasyon doğrusu yine bizi/bizleri yanıltmadı ve sildiği puanları geri verdi. Keşke Galatasaray'ın o seride kazandığı maçları da tekrardan Galatasaray lehine çevirseydi. daha güel olurdu. bu olay hiç yaşanmamış kabul edilir ve hatta oyuncuların cezaları da kaldırılabilirdi. Zaten bir af olacaksa önce oyuncular affedilmeliydi. Cemal gencecik çocuk. Gİyivermiş Tufan'ın fromasını. Tufan ise formasının bekcisi mi olacak?Doğrusu oyucnuları affetmek-aklamak bence klübü affetmek-aklamaktan daha mantıklı olurdu. İşte zaten bu ve benzeri yazıları da gereksiz kılan unsur tam da burada açığa çıkıyor. federasyon ve onun kurum ve kurullarından "mantık"lı davranış beklemek. yok öyle bir şey. Keyfi, güç ve çıkar ilişkileri. Polat cinlik yaptı. Federasyonun nefret ettiği Nur gencer önce takımın başına geçirilip sonra muhtemelen bu cezanın indirilmesi karşılığında geri takımın başından alındı.


Böylesi bir federasyonla Türkiye basketbolunun bir adım ileri gitmeyeceği açık. Zaten yokuş aşağı gitmiyor mu milli takım? Zaten yokuş aşağı gitmiyor mu Euroleaugude Efes ve Fenerbahçe?...

Hiç yorum yok: