18 Şubat 2010 Perşembe

Chatman ve Doping


Chatman'ın kullandığı maddenin, Wada'nın yasaklı maddeler listesindeki Cannabinoids grubundan olduğunu TBF açıkladı. Bu madde doğal olarak insanda ve hayvanlarda bulunabiliyor. Sentetik olarak üretilmiş olanı kullanılarak alınabiliyor ya da cannabis (kenevir) bitkisinden elde edilebiliyor. Ben Chatman'ın Marijuana kullandığını düşünüyorum. Neyse ne içtiği çok da önemli değil ama bunun yarattığı sonuçlar çok önemli.
Doğrusu Chatman'in doping yaptığını öğrendiğimde çok üzüldüğümü belirtmem gerekir. Chatman ligimizde oynayan oyun kurucular içinden doğrusu benim en çok beğendiğim oyuncu. hem oynayan hem de oynatan değerli bir oyuncu. Böylesi bir oyuncuyu ligde izleyememek basketbolseverler için kötü haber.


Beşiktaşın bu kadar değerli bir oyuncusundan yoksun kalması büyük bir kayıp. Beşiktaşın çok derin bir kadrosu olmadığı için böylesi bir kayıpdan cidi anlamda etkilenebileceğini söylemek de mümkün. bu bağlamda ligin iyi takımlarından birisinin zayıflaması ligde kalitenin de zayıfladığı anlamına gelebilir. Dolayısıyla Chatman'in yaptığı doping sadece kendisine değil, takımına ve ligimize de zarar verdi.

Hiç yorum yok: