9 Şubat 2010 Salı

TT için Çok Zor Bir Maç


Telekom bugün Kızılyıldız'la oynayacak. Zor bir maç olacak. Rakip isim bazında çok güçlü değil ama sistem olarak çok güçlüler. Daha da önemlisi bence son dönemlerin en iyi koçlarından biri ile çalışıyorlar: Trifunovic. Önüzmüdeki dönemde Avrupa basketboluna damga vuracağını düşündüğüm koçların başında geliyor.



Trifunovic önderliğindeki Kızılyıldız bu sene Uleb'de tek bir yenilgi aldı. Deplasmanda cholet'ye kaybettiler. Benetton gibi güçlü bir takımı hem içerde hem de dışarda yenebildiler. Gran Canaria'ya 30 sayı fark attılar.



Son maçlarda 3 uzunla oyuna başlamayı tercih ediyorlar. Önemli değişikliklerden bir tanesi bu. Diğer bir önemli değişiklik ise Cholet'ye kaybedilen maçtan sonra amerikalı guardları mike Taylor'a daha fazla süre vermeye başlamaları. Taylor cholet maçındaki mağlubiyetten sonra ilk beş başladı. yanılmıyorsam sonrasındaki tüm maçalrda da ilk beşte başladı. ilk dört maçta yaklaşık olarak ortalamada 10 dakika oynatılırken mağlubiyet sonrası 4 maçta 30 dakika üzerinde süre aldı. Taylor'un Avrupadaki ilk sezonu olduğu için, istediği kıvama gelmesini bekledi. kısa boyuna rağmen etkili penetreleri ve kuvvetli şutu ile etkili olan bir oyuncu. Trifunovic onu çok iyi kullanıyor.



88 doğumlu Keselj'in performansını da merakla bekliyorum. her sene oyununu birazcık daha geliştiren genç forvet, şutunda yakalayacağı istikrar ve savunma alanında vereceği katkı ile ileride Avrupa'da önemli bir takım oyuncusu olarak adından söz ettirebilir. bütün oyucnuları teker teker değerlendirmek uzun ve yorucu olacak. İyi genç oyuncular ve tecrübeyi, Trifunovic'in çok iyi harmanladığını düşünüyorum. Rytas'la gerçekleştirdiği mucizenin yeni bir versiyonunu Kızılyıldız ile gerçekelştirebilecek mi? Hep birlikte izleyeceğiz, göreceğiz.








Hiç yorum yok: