6 Ekim 2009 Salı

Basketbolu Kirletmeyelim!!!


Şu doping olayından sonra yapılan açıklamaları (Fenerbahçe’den yapılan açıklamaları) hayretle izliyorum. Sonucu bekleyene kadar konuya ilişkin bir şeyler karalamamaya niyetliydik. Zaten son günlerde fark ettiyseniz basketbola ilişkin birşey yazmıyoruz. Bunun nedeni yazacak konumuz olmaması da değil iş yoğunluğu da değil. Bunun nedeni basketbolun keyfini bu denli kaçıran açıklamaların peşi sıra gelmesi.

Bu ülkede güçlerin değil hukukun üstünlüğüne sarılmadığımız sürece bir arpa boyu yol kat edemeyeceğimizi düşünüyorum. Hukuk ne kadar kirli ve yetersiz olursa olsun hukuksuzluktan iyidir. KG’nin alacağı cezanın belli olduğunu söylüyor Fenerbahçe kurumu. Ne gibi bir ceza olabileceğini “tahmin” etmek ayrı bir şey bunun “belli” olduğunu söylemek ayrı bir şey. Varsayalım Fenerbahçe klübünün iddiaları doğru. Organize bir iş var ortamda. Bunun yolu basına yapılan açıklamalar değil, federasyonla gerekli iletişimi kurarak gerekli çalışmaların yapılmasını sağlamak olmalı. En basit hukuk kuralı masumiyet ilkesidir: Suçu sabit görünene kadar herkes masumdur. Bu ilkeye sadık kalmamanın; en çok masumlara dolayısıyla bizlere ve somut örnekte ise basketbolumuza zarar vereceğini düşünüyoruz.

Fenerbahçe’li Kambala’nın doping yaptığı yine Fenerbahçe voleybol takımından bir oyuncunun doping yaptığı da geçmiş yıllarda açığa çıktı. Fenerbahçe’nin mantığından hareket edersek; Fenerbahçe’nin “organize işler” çevirdiğini iddia etmemiz gerekir. Bu çok saçma bir iddia olur. (bu konuda detaylı bilgileri Kemal Belgin’in yazılarından: buradan, buradan ve buradan bulabilirsiniz.) Aynı Fenerbahçe’den bugün gelen açıklamalar gibi. Fenerbahçe kurum olarak nasıl böyle bir iddiada bulunabiliyor sorusu burada bence önem kazanıyor.

Efes Pilsen klübünü zan altında bırakmaya yönelik bu açıklamalar; basit olarak gerçekleri açığa çıkartmak arzusunun çok ötesindedir. “Çamur at izi kalsın” mantığının bile bence ötesinde amaçlar taşımakta Fenerbahçeli yöneticiler. Elimizde kalan tek büyük şirket takımını da adeta can sıkıcı bir çamur deryasına çekerek onların da basketbolu bırakmasını istiyorlar.

Gücü elinde bulunduranlar saha dışında cirit atmaya bayılıyorlar ama lütfen bırakınız sahada oyuncular oynasın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

- Basketbol'u "Amatör Şube" olarak adlandıran,

- futbol'larının önüne geçmesini istemeyen (geçmemesi için ne gerekiyorsa yapan ve yapabilecek),

- işlerine gelmeyince "kapatırız basketbol şubesini" diyen,

- basketbol takımlarını ve taraftarlarını Ülker' e kiralayan

üç futbol takımının ve yöneticilerinin basketbola çok büyük zarar verdiklerini düşünüyorum.

Ülker Grubu' nun sponsorlukları geri çekip tekrar kendi ismi ile parkelere dönmesini dilerim.