11 Kasım 2009 Çarşamba

Fenerbahçe-Siena: Senaryo Başladı...


Maça ilişkin yazılacak çok şey o kadar çok şey var ki… Ama içimden yazmak gelmiyor.

Solomon’suz Greer’li Fenerbahçe’nin basketbol kimliğinde önemli bir farklılaşma var. Fenerbahçe dış savunmasında ciddi bir zayıflama söz konusu. Halı olarak bir oyuncu o kadar etki eder mi diye sorabilirsiniz. Mevzuu Solomon olunca ben etki edeceğini düşünüyorum. Fenerbahçe’nin kısa savunması Solomon rakip oyun kurucuya yaptığı baskı ile başlıyordu. Rakip oyun kurucunun etkinliğinin bozulması diğer kısa oyuncuları da ateşliyor ve gerçekten çok sert bir savunma izliyorduk. Rakip kısa oyuncular üzerindeki baskı rakip hücumlarda sürenin hızla azalmasını sağlıyor ve dengesiz atışlarla ya da Ömer Aşık’ın blokları ile son buluyordu. Artık maçın büyük kısmına yayılmış bu tip bir savunma kolay kolay göremeyeceğiz. Bunu destekleyen en önemli argümanım ise; Fenerbahçe’nin tüm maçta sadece tek bir top çalabilmesi…

Pota altında rakibin iyi bir yüzde tutturmasına engel olan Fenerbahçeli oyuncular, dışardan boş atışlara müsaade etti. Siena’da bunu çok iyi değerlendirdi. Ancak genel olarak baktığımızda, doğrusu Fenerbahçe savunma yapmasa da hücumda özellikle ikilik atışlarda iyi bir yüzde yakaladı. Ancak savunmada yetersiz kaldıklarından maçı kaybettiler.

Fenerbahçe’nin Solomon’lu dönemdeki savunmasına geri dönmesi gerekli. Bu mevcut kadroda olabilir ama bunun gerçekleşmesi zaman alacaktır. Kadroya yapılacak doğru eklemeler ile Fenerbahçe hala iyi işler yapabilir.

Oğuz’un kullanılmasının önemli olduğunu gördük. Serhat görünmeyen işler yaptı ve oynadığı anlarda özellikle ribauntlara yaptığı katkı ile takımda görev alabileceğini gösterdi. Tanjevic 4. kısa tercihinde şöyle bir beş tercih edebilirdi. greer, ömer, kinsey, serhat, ömer gibi bir beş ile belki de sonuç daha farklı olabilirdi.

4 numara eksiği giderek can sıkıcı oluyor. Önce 4 numara sonrasında ise alınacak bir oyun kurcu ile Fenerbahçe hala önemli işler yapabilir.

Hiç yorum yok: