1 Kasım 2009 Pazar

Galatasaray - Erdemir

Çok keyifli bir maç oldu. ilk yarıda Erdemir özellikle ikinci periodun ortalarına kadar farklı öndeydi. Daha sonra bir savunma beşinin neler yapabileceğini hep birlikte izledik. Can’ın hakan’a yaptığı baskı sonuç verdi ve erdemir hücumda tıkandı. Caner topağlu da ikinci periodda farkın kapanmasında etkili savunması ve ribauntları ile önemli işler yaptı. Hücumda ise Murat kaya üst üste iki pozisyonda birinde çok güzel bir ikili oyun sonrası pas sonrasında ise pota altında seken topu takip ederek attığı sayı ile takıma katkı verdi. Ama bir oyuncuyu ayırmamız gerekiyor. Wilkinson.

Wilkinson’dan bahsetmeden önce galatasaray’ın yabancı oyuncuları ve işlevleri konusunda bir iki şey söylemek istiyorum. Hepsi belli bir düzeyin üzerinde ve tecrübeli oyuncular. Rancik-Wilkinson ikilisi uzun rotasyonunda jasaitis-d-wash ise kısa rotasyonunda oynuyorlar. Ancak kısa oyuncular uzunlar kadar profesyonel düşünmüyor gibi. Maça pek de konsantre olmadan çıktıklarını söylemek mümkün. Özellikle d-wash savunmada hiçbir şey yapmadı. Jasaitis ise ikinci yarıda en azından savunmada bir şeyler yaparak destek olmayı tercih etti. D-wash maçın bu kadar kafa kafaya gitmesinin baş sorumlularından birisi oldu. (maçın sonundaki etkili penetrelerinin bu bağlamda benim için hiçbir anlamı yok. Diğer sorumlu ise Murat Kaya idi. Nate Funk’ın normal sürenin son hücumlarında yaptığı hücumlarda Murat hiçbir şey yapamadı. Keza D-Wash’da bir şey yapamadı.

Wilkinson’ın form tutması Galatasaray adına en sevindirici haber. Sadece hücumda skor attığı için yazmıyorum. Savunmada da, ribauntlarda da takımına büyük katkı verdi.

Okan çevik’in kısa rotasyonunu kötü kullandığını söylemek mümkün. D-wash ve murat kaya ikilisinin yan yana oynaması büyük hata. Takımın savunmasını ciddi şekilde bozuyor. Evren kötü bir günündeydi ama bu kısa rotasyonunda çok daha fazla süre alması lazım. D-wash oyun kurucudan ziyade iki numara olarak kullanılıyor ve doğru olan da bu gibi.

Can daha fazla süre alabilir. Murat ve D-wash ise daha az süre almalı. Özellikle Tufan’ın efektif katılımı ve evren’in form tutması bu takım için çok önemli. Yoksa maçlar çok zor geçer.


Erdemir ise elindeki maçı hediye etti. Özellikle maçın sonunda takım oyunundan uzaklaşıp Funk’ın birebirlerine güvenmeleri onların yenilmelerine enden oldu. Uzatmaları ikinci yarısında yani son 2-3 dakikada Kaya’nın oyunda olmaması, Funk’ın can ve Caner ile eşleşmesi maçın ellerinden uçmasına nende oldu. Erdemir’in bu galatasaray’ı pota altında zorlaması gerekiyordu. Pota altında yeterince etkili olamadılar. Özellikle Kone çok vasat gözüktü. Belki yapacakları bir değişiklik ile sıralamada kendilerine çok daha üstlerde bir yer elde edebilirler.

Hiç yorum yok: