3 Kasım 2009 Salı

Rakibimiz Cibona: Kolay Bir Maç Olacak...


Rakip Cibona. Hırvat basketbolunun en önemli temsilcisi. Önce Tanjevic’in açıklamalrına bakıp sonrasında rakibimizin kadrosunu değerlendirelim.

Tanjevic aşağıda tam metini bulunan açıklamasında mealen şunları söylüyor: “Bizim için kazanmak zorunda olduğumuz diğer bir karşılaşma. Çok sayıda hasta ve sakat oyuncumuz var ve bu durum da bizim maçı daha da zorlaştıran bir etken. Preldzic grip nedeniyle İki gündür antremanlara katılmıyor. Kinsey’in kaburgasında sorun var ve iyileşmeye çalışıyor. Giricek’in de hafif bir sakatlığı var ve Rasim Başak elini burktu. Tüm bunlar maç için hazır olmadığımızı gösteriyor. Diğer bir sorunise taraftar desteğinin az olması. Taraftarımızın hem El’de hem de ligde gelip bizi desteklemesini istiyoruz. Umarım eskiden olduğu gibi gelir ve bizi desteklerler”

“It’s another game we have to win. And at the same time we have plenty of injuries and illness which makes the game against Cibona Zagreb much more difficult for us. We have Emir Preldzic who has flu and has not practiced in two days. Tarence Kinsey has a problem with his ribs and trying to recover. Gordan Giricek also has a slight injury and Rasim Basak sprained his hand. All those things show that we are not ready for the game. We are not really ready inside. So we are a little bit melancholic before the game. We have another problem in playing our games in an empty gym. Both in the Euroleague and the Turkish League, we are still waiting for our fans to come and support us. I hope they will come and support us like the way they did before.”

Tanjevic’in açıklamalarına baktığımda sanki olası bir mağlubiyet için kılıf arar gibi geldi bana. Gırıcek’İn hafif sakatlığı, grip oldu, elini burktu vb. Rakip ekolu olan bir takım olsa da EL’e çok kötü başladı. Özellikle Siena’ya karşı aldıkları 40 sayının üzerindeki mağlubiyeti unutturmak isteyeceklerdir. Siena karşısında aldıkları sonuç; takımın ne kadar formsuz ve kötü bir durumda olduğunun önemli bir göstergesi. Kadroya baktığımız zaman takımın aslında oldukça vasat oyunculardan kurulu olduğunu görmemiz mümkün.

P.G. JAMONT, VRBANC, PRINC
S.G. THOMAS, GRAVES, TROHA,
S.F. BOGDANOVİC, ROZİC
P.F. ZUBCIC, VUKUSİC ,
C. BAGARIC, ANDRIC

Oyun kurucu olarak oynayan Jamont geçen sene eurocup’da oynamıştı. Penetresi kuvvetli ama dış şutu zayıf olan bir oyuncu. Takımı oynatabilen bir oyuncu da değil. Zaten temel sıkıntı burada başlıyor. Graves’i GS’dan biliyoruz. Etkili bir oyunuc. Hem içerden hem de dışarıdan oynayabiliyor ama bence en önemli özelliği savunmasının çok kuvvetli olması. Ancak istikrarsız bir oyuncu. Cibonaya ve EL’e uyum sağlayamamış gibi. Bogdanovic İspanya kariyeri olan ve Hırvat basketbolu adına beklentilerin yüksek olduğu bir oyuncuydu ancak beklenen gelişmeyi gösteremedi. Andric; EL’de fizik oalrak güçlü ama performans oalrak fiziğinin hakkını veremeyen pivotlardan. Efes’e karşı coşmuşluğunu hatırlarım. Ama benzer performansları çok sergileyebilen bir pivot değil. Dış şutu çok kötüdür. Ancak çembere yakın top verilirse sayı yapabilir. Bagaric de aynı Andric gibi fiziğinin hakkını veremeyen pivotlardan. Son birkaç sezondur İtalya ligindeydi. Tehlike oluşturabileceğini sanmıyorum. Rozic bence takımın önemli oyuncularından. Çok top kullanmaz. Görev adamıdır ama yeri geldiğinde hem içerden hem de dışarıdan etkili olabilir. Thomas da zaman zaman etkili olabilen bir oyuncu. Zubcic’in ileride çok iyi bir oyuncu olacağını düşünüyorum. Hatta bu sene Zubcic’in çok önemli bir patlama yapacağını ve senenin sürpriz oyuncusu olacağını düşünüyordum ama kadro o kadar kötü ki potansiyelli oyuncuların bile açığa çıkmasını sağlamaktan uzak. Ama ben Zubcic’i dikkatli izlemenizi öneririm.
Kadroya bütün olarak baktığımızda yıldızı olmayan, daha çok ikincil görevlerde oynayan oyunculardan kurulu olduğunu söyleyebiliriz. Fenerbahçe’li oyuncuların (kinsey, Rasim, solomon, gırıcek) sakatlıkları ciddi dahi olsa kalan oyuncular ile rahat bir galibiyet alması gerekir. Cibona gerçekten çok kötü bir kadroya sahip.

Hiç yorum yok: