26 Ağustos 2009 Çarşamba

Rakibimiz Hırvatistan



p.g. Zoran Planinić (PG/SG/SF 201 82. CSKA Moskva) Marko Popović (PG/SG 184 82. Unics Kazan)Roko-Leni Ukić (PG 195 84. Toronto) Davor Kus (PG/SG 192 78. Cibona)
s.g. Mario Stojić (SG/SF 196 80. Menorca) Damir Rančić (SG 198 83. Zadar)

s.f. Marin Rozić (SF 201 83. Cibona)
p.f. Marko Banić (PF 204 84. Bilbao Basket) Sandro Nicević (PF/C 210 76. Benetton)
C.Nikola Prkačin (PF/C 208 75. Cibona) Krešimir Lončar (PF/C 210 83. Unics Kazan)Nikola Vujčić (C 211 78. Olympiacos) Mario Kasun (C 213 80. Efes Pilsen)Ante Tomić (C 217 87. Zagreb)
Efes Cup zamanlama olarak önemli bir turnuva olsa da seçilen takımlara bakıldığında önemini yitirmekte. Hırvatistan haricindeki maçların bize çok fazla bir faydası olacağını doğrusu düşünmüyorum. Zayıf rakiplerle oynanan hazırlık maçlarının değerlendirme açısından çok fazla katkısı olmayacağına inanıyorum. Faruk’un milli takımın hazırlık maçları konusundaki sözlerine katılmamak elde değil.

Biraz gecikmeli de olsa Avrupa şampiyonasında oynayacak olan ve bu akşam karşımızda izleyeceğimiz Hırvatistan’ı birazcık tanıtmaya çalışacağım. Pivot ve oyun kurucu rotasyonu açısından ciddi bir bolluk yaşamaktalar. En azından bizde de pivot konusunda iyi bir rotasyona sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Oyun kurucu oalrak Hırvatistan bize açık ara üstün. s.g. olarak ise iki takımın da zayıf olduğunun altını çizelim. Marko Tomas’ın sakatlanması ile kısa forvet pozisyonunda Rozic tek kaldı. Bu noktada bizim de Kerem’in doping’i nedeniyle p.f’siz kaldığımızı düşünürsek bir anlamda benzer bir durumda olduğumuzu söylemek mümkün. Kısa forvet oalrak baktığımızda bizim açık ara bir üstünlüğümüz olduğunu söyleyebiliriz. 4 numarayı onlar da beşten bozma oyuncularla oynamak durumunda. Biz de maalesef öyle. Onlar 3 numara açığını tahminimce Planicic ile doldurabilir. Biz de 4 numara açığını Ersan ile doldurmak zorundayız. Keyifli ve sert bir maç olacağını düşünüyorum. Slovenya’ya hazırlık maçlarında kaybetmişti Hırvatlar ama Almanları ise yenmişlerdi. İki takım için de şampiyona öncesinde oynayacakları en ciddi hazırlık maçı olacak. Bu bağlamda sert ve mücadeleci bir maç bizi bekliyor. Özellikle kısa oyuncularımızın Hırvat kısalarının penetrelerini engelleyebilecek savunma kabiliyetine sahip olmalarının bizim için avantaj olduğunu düşünüyorum. Özellikle set hücumunda zorlandığımızı ve Hırvatistan uzun oyuncualrının bizimkilere göre birazcık daha hantal olduğunu düşündüğümüzde net ribaunt alabildiğimiz ölçüde avantajı da sağlayabileceğimizi söyleyebiliriz. Set hücumlarında ise Hido’ya çok iş düşmekte. Özellikle penetre ederek Hırvatistan set savunmasını çok zorlayacaktır. Keyifli bir maç bizleri bekliyor. Umarım sert mücadeleci ve eksiklerimizi görüp düzeltebileceğimiz bir turnuva izleyebiliriz.

Tanjevic ortamda bir kupa varsa almak isteriz mealinden bir şeyler demiş. Hazırlık turnuvalarından ziyade, esas turnuvalardaki kupalara göz koymamızın daha doğru olacağını düşünüyorum. En azından milli takım yetkili ve oyuncularının yaptığı açıklamalara baktığımızda Hidayet dışında şampiyonluk final kelimelerini telaffüz eden çıkmıyor.

Hiç yorum yok: