3 Eylül 2009 Perşembe

KARŞIYAKA


İlk kez sezona dört yabancı transferiyle başlayan Pınar Karşıyaka'da yabancıların gösterecekleri performans takımın bu yılki pozisyonunu belirleyecek, lakin takımda liderlik edebilecek yerli oyuncuların olmadığını görebiliyoruz.

Takımdaki en tecrübeli yerli oyuncu Valentin Pastal olarak göze çarpıyor. Hırvat forvet Martin Mihajlovic'i İsviçre'den, David Holston'u ve Ryan Toolson'u NCAA'den, Andrea Smith'i ise İngiltere Liginin MVP'si sıfatıyla transfer eden Kafkaf'ta yabancıların yanında genç yeteneklerin performansı da merakla bekleniyor. Son yılların en düşük bütçesi ile bu yıl mücadele edecek olan takım için; tam bir kapalı kutu ifadesini kullanabiliriz. Pota altında 5 numarada Furkan ve Evren Yenice'nin dışında o bölgeyi domine edebilecek iyi bir pivot transfer edememiş olmaları onlar için en büyük handikap olarak görülüyor.

Yapılan transferler ve oyuncu kimliklerine bakacak olursak; bu yıl Karşıyaka, tam bir kolej takımı edasında olacak. Maç kazanmaları için ön alanda iyi savunma yapmak, rakibin pota altına top indirmemesini sağlayabilmek ve özellikle genç ve alet yapıları ile önce çıkan oyuncularla bolca fast break atan bir takım olmaları gerekiyor. Özellikle David Holston ve Ryan Toolson'un önceki yıllardaki istatistikleri takımın şutör özelliği olabileceğini de bize gösteriyor. Kaf kaf eğer takım uyumunu sağlayabilirse ve oyun mantalitesini; oyuncuları üzerinde oturtabilirse, bu yıl çok takımın canını yakacaktır. Ama eğer tam aksi bir durum olursa bu yıl Karşıyaka için hüsran da olabilir. Takımın bu çizginin altında mı yoksa üstünde mi olacağı ise Koç Hakan Demir'in meziyetindedir.


Yazan: Erman Karademir

Hiç yorum yok: