5 Eylül 2009 Cumartesi

Udrih sakatlandı: Slovenya out mu?


p.g. Lakovic, Dragic
s.g. Samo Udrih
s.f. Nachbar, Klobucar, jagodnik, d. Lorbek
p.f. smodis, golemac
c. lorbek, brezec, slokar


Beno Udrih’in sakatlanması Slovenya için çok kötü oldu. Son yılların en güçlü kadrosu ve en formda oldukları dönemde şampiyonanın benim için final oynayacak takımlarından birisiydi Slovenya. Uzun oyunculardan birisi sakatlansa yerini doldurmak Slovenya için çok zor olmadı. Çünkü bence Avrupa’nın en iyi uzun rotasyonlarından birisine sahipler ama guard için aynı şeyi söylemek zor. Bu nedenle de guard kaybı önemli bir eksiklik olacak. Kardeş Udrih’i yukarıdaki roster’’da s.f. olarak yazabilirdim. Çünkü Forvete daha yatkın bir oyuncu. Ama bu sefer de kadroda sçg ayzacak oyuncu kalmayacaktı. Guard rotasyonu Udrih olsa bile dar kabul edilebilirdi. Udrih olmayınca rotasyona "dar" demek bile zor geliyor.

Guard rotasyonunun bu kadar daralması neticesinde kısa forvetler iki numaraya bile kaydırılabilir. Nachbar’la röportajımızda ona 4 numarada oynayıp oynayamayacağını sormuştuk. Oynayabileceğini ama asıl mevkisinin 3 numara olduğunu söylemişti. Geçmişte iki numarada bile oynatıldığını söylemişti. Kim bilir bakarsanız Sloven milli takımında Nachbar iki oynamaya başlar efes’de de 4 numarada oynayacak. Gerçek yerim dediği s.f pozisyonunda pek oynama fırsatı bulmayabilir.

Udrih’İ kaybetmek Slovenya için şampiyonluk ve finali kaybetmek anlamına gelebilir. Ama ben yine de bu kadar iyi forvet ve uzun oyuncuları olan bir takımın kısa pozisyonunda başka bir sakatlık daha yaşamayacağını varsayarak hala iddialı olduğunu düşünüyorum.

Tek sıkıntı olay tamamen lakovic’te düğümlenmeye başladı. Lakovic kendisi oynamaya çalışmaz da takımı oynatmaya çalışırsa benim için hala finalin en kuvvetli adaylarından biridir Slovenya. Efes’li bir oyuncunun da orada oynuyor olması Slovenya’ya yönelik sempatimi birazcık daha arttırıyor.

srecno slovenia

Hiç yorum yok: