30 Temmuz 2009 Perşembe

Beşiktaş Gerçeği


Bu sene transfer piyasasını yakından mercek altına aldığımızda bütçelerine göre en etkin transfer yapan takımlar olarak Beşiktaş, Banvit ve Kepez ön plana çıkmaktadır. Özellikle Beşiktaş takım yapısına en uygun transferlerini gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çekmekte. Aslında geçen sene de Beşiktaş çok iyi transferler yapmıştı. Stanojevic, Chatman ve Austin gibi Avrupa’da orta düzey her takımın isteyebileceği oyucuncuları almak büyük başarıydı. Ancak, hepimizin bildiği sebeblerden dolayı sezonun başlarında Stanojevic ve Austin takımdan ayrılmak durumunda kaldı. Yerine gelen oyuncular fena değildi ama takıma alışma ve oyun yapısının oturma süreci derken geçen sezon istikrarlı bir yapı oturtulamadı.

Chatman’ın takımda kalması bence en büyük transferdir. Geniş saha görüşü, orta düzey bir şutu ve mücadele yönü ile bir oyun kurucuda olması gereken her türlü vasıflara sahip tecrübeli ve istikrarlı bir oyuncunun takımda tutulması büyük başarıdır. Ayrıca kişisel olarak seyretmekten çok zevk aldığım bir oyuncudur. Hatta Ahmet ile aramızda Efes Pilsen bu oyuncuyu alsa ne kadar iyi olur diye konuştuğumuz bir oyuncudur. Ben bir basketbolsever olarak bu oyuncunun Türkiye’de kalmasından çok mutluyum.

Wesson’un yerine transfer edilen Baxter Avrupa’da büyük takımlarda oynamış (Panathinaikos, Siena, Joventut, Panionios) tecrübeli bir oyuncudur. Özellikle 4 numara için biraz boyu kısa kalsa da güçlü fiziği ile bu açığını kapatıp fazlaya geçebilen nadir oyunculardandır. Ayrıca, Beşiktaş taraftarlarının da sevebileceği tarzda bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

2 sezon Yunanistan'da oynayan ve ligde All-Star olmayı da başaran Newley Beşiktaş’ın geçen sene en büyük sıkıntısı olan dış şut sorununu rafa kaldırabilecek oyuncudur. Özellikle Chatman’ın müthiş delici özelliği ve bencil olmayan basketbol anlayışı ile bu sezon Newley epey ekmek çıkaracaktır. Hatırlatalım; Newley bir maçta attığı 8 de 8 üç sayı isabeti ile Yunanistan Lig rekorunu elinde tutmaktadır.

Sonuç olarak bu sene Chatman etrafında bir takım kurulduğunu düşünüyorum ki bence yapılması gereken buydu. Elinde Chatman gibi bir hazine var ise etinden sütünden herşeyinden faydalanmalısın. Chatman gibi bir oyun kurucu yanında oynayan oyuncular kendi pozisyonunu yaratan oyunculardan ziyade, bitirici özellikleri daha ön plana çıkan oyuncular olmalıdır. Newly ve Baxter bu tanıma cuk diye oturan oyunculardır. Chatman-Newley-Baxter ve Engin-Haluk-Cevher üçlüsü iyi bir ahenk yakalar ise yeme de yanında yat türü bir rotasyon oluşabilir ki bu da Beşiktaş taraftarlarını salona ve biz basketbolseverleri ekran başına çekecektir. Beşiktaş taraftarı değilim ama takımı seyretmek için can atıyorum. Umarım maddi sorunlar geçen seneki gibi takımın başına musallat olmaz.

Hiç yorum yok: