6 Temmuz 2009 Pazartesi

Morris Efes'de






Terence Morris Efes Pilsen’de. Morris atletik, şutör, savunmacı, kısacası her şeyden kalburüstü yapabilen bir oyuncu. İyi transfer. Tek endişem sakatlığı. Her yerde onun sakatlığından bahsediliyor hatta efes’in sakat olduğu için morris transferinden vazgeçtiği söyleniyordu. Efes her halde bu durumu nazar-ı dikkate almıştır. Sağlam bir morris efes’e çok şey katacaktır. Hem savunmada hem de hücumda takımın önemli bir parçası olacaktır. Avrupa’da sayılı uzun oyunculardan biri. Üst düzey takımlarda görev aldı. Ve de genel olarak başarılıydı. Son sene El istatistikleri nde %50 gibi bir üçlük yüzdesi tutturmuş. Ondan önce de Maccabi’de hem dış şutları hem de pota altında blokları ile etkiliydi. Haislip kadar yetenekli bir oyuncu olmasa da şut seçimleri ve savunma katkısı olarak bence takıma Haislip’den daha fazla katkı sağlayacaktır.
Efes pilsen bu seneki son transferini de yaptı ve transferi kapadı. Ergin ataman’ın yalancısıyız. Önümüzdeki sene Efes aşağıdaki kadro ile mücadele edecek. Belki daçka’dan melih de kadroya eklenebilir.
P.g. Kerem, Ender
S.g. Rakocevic, Smith, Sinan
S.f. Thornton, Schumpert,
P.f. Morris, Kerem
C. Kasun, Kaya, DusanBu şartlar altında bence kadronun iki yumuşak bölgesi var. Aşağıdaki yazıda bunları aslında değerlendirmiştim. Kısaca tekrar edersem: Bir tanesi uzun rotasyonunda faul ve sakatlık gibi durumlarda Dusan’a bir soru işareti koyacağım. Diğeri soru işaretini ise üst düzey takımlara karşı oynarken oyun kurucu pozisyona koyuyorum. Efes’i F4’den alıkoyacak temel etkenler oyun kurucu ve uzun rotasyonu olacak. Ama zaten hedef F8 olduğu için bu hedefi gerçekleştirebilecek bir kadro kurulmuş oldu.

Hiç yorum yok: