9 Temmuz 2009 Perşembe

Lonny Baxter Beşiktaş’ta : Beşiktaş’ın transfer stratejisi



Öncelikle hayırlı olsun diyelim. Galatasaray’ın aksine akıllıca transferle yapıyor Beşiktaş. Fletcher ve baxter ikisi de 4 numarada oynuyor ancak farklı özellikleri olan oyuncular. Fletcher dış şutu ve savunması ile ön plana çıkarken baxter içerden daha etkili. Hepsini yapan oyuncuyu bulmak zor. Ama en azından iki farklı oyuncu alarak tüm işleri yapabilecek bir forvet pozisyonu kurdular. Baxter hücumda kuvvetli bir oyuncu. Ancak savunmada o kadar etkili değil. Yine de iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum. Burada küçük bir soru işareti koymak mümkün. Alınacak pivot’un mutlaka pota altı oyunu olmalı. Baxter daha çok penetgre eden kısalardan gelen paslarla etkili oluyor. Kendi oyunu da var. Orta mesafe şutu da var ama sırtı dönük oyunda kendisinden fizik olarak uzun oyunculara karşı zorlanıyor. Bu bağlamda alınacak 5 numaranın sırtı dönük oyununun kuvvetli olması Beşiktaş için bence çok önemli. Şu anda Beşiktaş rotasyonunun en kuvvetli yanı oyun kurucular. Chatman ve Atsür’den oluşan oyun kurucu rotasyonu bence şu anda ligimizin en iyi oyun kurucu rotasyonu. (Fenerbahçenin rotasyonunu bilmediğimizden onu kenarda bırakıyoruz). Ancak 2 ve 3 numaralarda takım gerçekten şu anda zayıf. En azından fena olmayan yedekleri var. Muratcan ve haluk. Şu anda beşiktaşın 3 yabancı bir de yerli transfere ihtiyacı olduğu düşüncesindeyim. Yabancı olarak 2, 3 ve 5 numaralara birer oyuncu alınmalı. Yerli olarak ise örneğin bir cenk’in olası transferinin hem Beşiktaş için hem de cenk için önemli olduğunu düşünüyorum. Doğruyu söylemek gerekirse Akatlar’daki atmosferin bazı yerli oyuncuları gerçekten parlattığını geçmiş senelerde gördük. Örneğin bir kerem’in, mustafa’nın, sinan’ın ve haluk’un akatlar performansı gerçekten müthişti. Bu bağlamda cenk’in akatları tercih etmesinin kariyerine çok şey katabileceğini düşünüyorum. Cenk milli takım geleceğinde kendisinden çok şey beklenen bir oyuncuydu. Ancak maalesef kendisini geliştir(e)medi. Bence cenk’in bu kendisini göstermesi için son şansı. Avrupa’ya giderse kaybolup gidecek. Bence cenk’i basketbol dünyamıza yeniden kazandıracak atmosferi ancak akatlar yaratabilir. Geçmişte kerem’i haluk’u yeniden yarattığı gibi…
P.g: Chatman, Engin atsür
S.g: yabancı, Muratcan,
S.f. Haluk, ömer ünver
p.f: Baxter, cevher, fletcher
c: yabancı

2 yorum:

asist time dedi ki...

Baxter savnmada etkili degil mi ??

Fizik olarak pek zorlanmaz; Baxter'ı izlediniz mi bilmiyorum ama Wesson dan en az 2 kat daha kuvvetli bir oyuncu.

Baxter 5 numarada oynuyor. Kısa olarak da Brad Newley transferini gerceklestirirsek;

Chatman - Engin - Newley - Baxter-Cevher beşi ligimiz icin yeterli bir bes olacaktır zaten. Chatman ve Engin'i de dinlendirmek icin Mithat da bench derinligi acısından dusunulebilir.

Ahmet Arif Eren dedi ki...

Baxter gerçekten de kuvvetli bir oyuncu ancak pivot savunması konusunda çok becerili değil. savunmada kuvvetinden ziyade bacak ve ellerini kullanan bir oyuncu bu nedenle de sırtı dönük oynayan uzun pivotlara karşı savunmada etkisiz kalıyor. Pivot demek biraz ağır kaçıyor. yoklukta belki pivot olarak kullanabilirsin. Ama örneğin Joventut'ta oynarken Jagla'nın yedeğiydi. Sonseca ile moisin pivot mevkini kapatırken baxter 4 numarada oynuyordu. Bir de popovic vardı galiba pivot olarak o takımda.