17 Temmuz 2009 Cuma

Kepez Transfere Doymuyor: Kepez Bu Sene İddialı (hem de çok iddialı)




P.G: Alex Gordon, Cüneyt Erden, Bora Sancar
S.G:Ersin Görkem, Barış Güney,
S.F: Hadi Doğan, Erdem Türetken
P.F: Ekene İbekwe, Levent Bilgin
C: Jovo Stanojevic, Fatih Solak, Nedim Dal

Sezonun transfer rekortmeni Kepez. Antalya takımları arasında sanki transferde tatlı bir rekabet yaşanıyor. Bir Antalya transfer yapıyor bir Kepez. Herhalde bir yerde duracaklar. 20’şer oyuncuyla anlaşmaları iki takım için de pek hayırlı olmaz.
Kepez kadrosuna bir yabancı oyuncu daha ekleyecek. Muhtemelen 2.5 oynayan bir adam alırlar. Şu ana kadar aldıkları yabancı oyuncular Türkiye ligini tanıyan oyuncular. (Stanojevic ne kadar tanıyor, tartışılır)bu bağlamda fazla bir risk almadılar. Ama son alacakları oyuncuda muhtemelen risk alacaklar. Alınacak son yabancı oyuncun 3 numarada oynayabilmesi büyük artı olur. Çünkü kadroya baktığımızda ne hadi ne de erdem kısa forvet pozisyonu için ilk beş başlayacak oyuncular değil. Ancak bu noktada Kepez kısa rotasyonunun gereksiz kalabalık olduğunun altını çizmek isterim. En azından bir oyuncu ile yolları ayırabilirler. Bora barış hadi ya da erdem başka bir takıma gönderilebilir. Ya da başka yabancı transfer yapmayıp bu kadro ile devam etmek düşünülebilir. Ancak bu olasılık yapılanbunca transferden sonra büyük ayıp olur. Çünkü Türkiye ligi için iyi bir kadro kurdular. Alacakları son yabancı, takım oyununu bozmadan 15 sayı civarı bir ortalama tutturabilecek bir oyuncu olursa en azından play-off için çok ciddi bir takım olurlar. Alınacak Yabancı oyuncuya bay x diyelim. Aşağıdaki kadro ile karşılaşırız.

P.G: Alex Gordon (30), Cüneyt Erden (15), Bora Sancar (0)
S.G:Ersin Görkem (15), Barış Güney (10),
S.F: Bay X (35), Hadi Doğan (0), Erdem Türetken (15)
P.F: Ekene İbekwe (30), Levent Bilgin (0)
C: Jovo Stanojevic (25), Fatih Solak(15), Nedim Dal (10)

Kabaca yukarıdaki gibi bir süre dağılımı olur. Falcılığa başlayıp oyuncuların sürelerini verdikten sonra sayılarını da verelim. Bu sürelerde alex’in 20 civarı bir ortalama, ersin’in 6, cücü’nün 6, Barış’ın 2, erdem’in 1 bay X’in 15, Ekene’nin 15, stanojevic’in 10 fatih’in 6 ve nedim’in 2 civarı ortalamalarla oynayacağını söyleyebiliriz. Toplayalım bakalım ne çıkacak: 83. Lig sonunda 2490-2500 civarı bir toplama tekabül eder. Savunma potansiyeli olan bir kadro olduğunu da hesaba katarsak Kepez’in bu sene 5.cilik için çok ciddi bir aday olduğunu söyleyebiliriz. Alınacak yabancı oyuncunun Kepez’in bu seneki hedefleri için şu an anahtar konumunda olduğunu bu tabloya dayanarak söyleyebiliriz. Umarım Kepez son transferinde tam bir nokta atışı yapar ve ligimize heyecan katar.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir yerli oyuncu daha aldıktan sonra 4. yabancıyı düşüneceklermiş.Ben hayal kırıklığı yaşayacaklarını düşünüyorum.Elbette playoff mücadelesi yapabilirler ancak yapılan harcamaların karşılığını veremeyeckler bence.Halil Üner'in işi de bence çok zor,geçen senenin aksine çok büyük beklentileri karşılamak zorunda.Devre arasına kadar yaprak dökümü olur diyorum.Bu kadar büyük rotasyonun belli bir düzene oturması için maçlar başladıktan sonra en az 7-8 hafta geçmesi gerekiyor.Şansları yanında olur da kolay bir fikstürle lige başlarlarsa devamı gelebilir;aksi taktirde toparlayamazlar.
Umut PAMUK